Post: 621 Lokacija: Tamo NeGdje Daleko :) Pristupio: 05.04.08
Postano na 04-07-2008 14:13
JeZik
Jezik je basta
I Bog sto da
Procvjeta
Pjesnik je vrtlar
Sto cvijece bira
Nevidjenog neimar
Duh svemira
On gaji aleje
Harmonije maste
Ukrsta boje
Iz Bozije baste Jezik je put
Do kraja i nazad
Gospodar vremena
Produzetak misli
Osjecaja
Znanja
Put iz tmine
Do svitanja
SunT FaCTa VerbiS DiFFiCiLiOra....
Autor
RE: Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ........
Post: 621 Lokacija: Tamo NeGdje Daleko :) Pristupio: 05.04.08
Postano na 04-07-2008 15:34
NeCija PriCa ...............
Voljela sam ga...da, sada znam da jesam..voljela sam ga polovinom svoje duse, jer je ona druga pripadala onome koji je vec davno trebao da bude zaboravljen...‚ali to sada nije ni vazno...
Jedan mali djecak postao je moj san, pa moja stvarnost...Za jedan dan promijenila sam zivot, sebe.Onaj koga do tad nisam nikada ni pogledala, postao je moje ogledalo za cijeli zivot..
I ko bi me sad razumjeo..ovako zbunjenu, dok se samo iznova sjecam i sjecam...Sjecam se svega, svakog dodira, svakog pogleda, rijeci i onih prikrivenih suza koje su nam se ponekad caklile u oku od srece..I ko je mogao tako prejake da nas rastavi?
Zar ta sudbina nije cudna?Spoji dvoje potpuno razlicitih ljudi koji toliko odgovaraju jedno drugom...ali kako spoji tako i rastavi..Pa onda bolje da nas nije ni spajala...jer mnogo je tesko kada ti neko priraste za srce...
I sta mi sad vrijedi sto pisem sve ovo...Zasto kad me on ne cuje...vjerovatno misli da sam ga zaboravila i prevrce se u krevetu od pomisli da sam kraj nekog drugog sretna..i nikada nece saznati da je on bio moj cilj, moja potreba i navika...
Da, upravo navika, jer poslije svega i poslije svih uvijek sam se vracala na njega, a to i sada radim..
I svaki put kazem da za mene jesen tek pocinje...pocinje u mojoj masti, u mojim sjecanjima..I zivjecu sa uspomenom koja ce ici uz mene svaki put kad prodjem tom ulicom, sjednem na tu klupu, sidjem tim stepenicama, stanem uz tu ogradu, naslonim se na taj zid...i onda...ako jos ikada prodjem tim hodnikom...ne, ne mogu ni da mislim..jer znam...
...svjesna sam da se ti dani nikada vise nece vratiti, ali i da ce ostati jedan vazan dio mog zivota...i kad se jednom sretnemo znam da necemo moci usprotiviti se nasim zeljama...zeljama koje nas i dalje navode da se prepustimo jedno drugom...
E do tada zelim ti svu srecu ovoga svijeta, da ljubis druge, ali da ti nijedna ne uspije zamijeniti mene...
SunT FaCTa VerbiS DiFFiCiLiOra....
Autor
RE: Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ........
Bacilo me dio jedne epizode zivota u hladno more. Prekriveno debelim ledom. Skliznula sam niz pukotinu. Polako tonula prema dnu. Nisam osjecala da je hladno, a ni strah. Prolazile su slike kroz glavu, slike proslosti. Ljubavi, straha, dogadjaja koji su me dovodili u takve situacije da se promijenim i opstanem. Zasto i sada nije proradio taj nagon da isplivam na povrsinu. Zar sam odustala od sebe? Zar je to moj kraj?
Ponosna sam na sebe sto, zbog vremena u kome zivim, nisam postala gnjida.